Egy klub, meg egy benzinkút...

Armstrong! I love you - 1. rész

2016/01/14. - írta: JurijVitya

Két album. 21 dal. Ennyi született, míg állt a blog. Örömteli, hogy a fiúk aktívabbak voltak, mint én. Felteszem, hogy aki a blogot olvassa, az nagyjából ismeri ezeket az anyagokat, de azért egy pár sor szenteljünk a témának, hátha valaki itt akad rájuk.

2010. Kitartás! I love you

Ne menjünk el szó nélkül a cím mellett, egyszerűen remek. A születésének története is. Egy véletlennek és egy plüssállatnak köszönhetjük, mely az album elején hallható szöveg elmondásával reagált hasának megnyomására. Kizárt, hogy kitartást mondott volna, de tényleg teljesen úgy hangzik. És ha belegondolunk, zseniális cím. Főleg annak fényében, hogy akkoriban mennyit mentünk, és hány olyan hétvége volt, amit barátaink, szeretteink körében töltöttünk. Nem sok.

A címhez hasonlóan maga az album is a szívem csücske, több okból. Egyrészt ez az, aminek a születését már közelről követtem, másrészt ez az első, ami kiadónál jelent meg, profi grafikai munkával, arculattal (pályázat, ahogy kell), promóval, satöbbi. Szati így fogalmazta ezt meg: mekkora jó, hogy a CD közepén a lyuk körül nem az olvasható, hogy Verbatim.

Zeneileg is szintlépés volt, érettebb, mint az Ilyenek vannak, nagyon érződik a rengeteg koncert alatt összegyűlt tapasztalat, meg persze Győrffy Gyula produceri munkája. Elég vegyes lett, ami jó. Van pörgős (Zakatol a szív), személyes kedvenc (Világ tetején), szakítós (Kék a pólóm, Beck Zolival), leghangulatosabb szólós (Magamban), egymásra találós (L.A.), megakadós (Mindenki más él), szerelmes (Csak te), bizonytalankodós (Lövés), humoros (Gitárosok arca), seggrázós (Táncolsz és élvezed), beborúlós (Utazás).

A mai napig örömmel hallgatom, és mindig meglep a hol finoman, hol erőteljesen, de az egész albumon érezhetően jelen lévő melankólia. Nem tudom, hogy honnan jön, mert a társaságra nem annyira jellemző, de a hangulatban visszaköszön, és jól is áll neki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://jurijinside.blog.hu/api/trackback/id/tr868270746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása